Julia och Linnea - TOMSING
Julia och Linnea

Julia och Linnea

 

Julia Willkander (30) och Linnea Rafail (28) är inga debutanter inom den kristna musikbranschen, utan de har uppträtt offentligt sen de var två och fyra år gamla. De växte i stort sett upp på scenen tillsammans med hela familjen som även innefattar lillebror Gabriel och föräldrarna Tomas och Ingela.

Tjejerna fick tidigt smak för turnélivet. Resorna tog dem runt hela Sverige och ofta sjöng de i kyrkor eller på sommarhem, men även på festivaler, ålderdomshem och i skolor. Deras intresse och passion för sången, publiken och budskapet fick dem att hålla på år efter år, och de sjöng länge med familjen Hagenfors. Som barn fick de medverka i flera TV-program och var ofta omskrivna i tidningarna.

De senaste åren har Julia och Linnea varit ute och spelat med eget band på olika ungdomsevenemang men har numera ägnat sig åt församlingsbygge i Stockholm. Julia är sen i juli 2004 gift med Samuel, och hon heter numer Willkander i efternamn. 2012 fick de även sin son Matteo och familjen bor nu i Tullinge. Julia jobbar till vardags som sjuksköterska och är även musikpastor i SOS Church Stockholm, en församling som hon var med och startade med Johannes Amritzer i spetsen år 2009. Julia undervisar även på SOS Missionsbibelskola samt är husförsamlingsledare.

Linnea gifte sig i februari 2012 med sin man Josef och heter numera Hagenfors Rafail och de bor nu i Hallunda. Linnea tog lärarexamen 2013 i ämnena engelska och musik med inriktning på grundskolans äldre åldrar och gymnasiet och hon jobbar nu med detta. Utöver detta är hon Julias närmaste medarbetare i musikarbetet i SOS Church samt husförsamlingsledare tillsammans med hennes man. Hennes lovsånger används flitigt av flera församlingar runt hela Sverige och i vissa fall även utomlands. Systrarna är oftast upptagna under helgerna med församlingsuppgifter men åker även ut och besöker församlingar, event eller festivaler utomlands och hemma även om detta nu har blivit mera sällan. Men visioner finns att fortsätta spela in skivor i framtiden för det är ju musiken och Guds rike de brinner för. Diskografi Julia och Linnea har redan medverkat på sammanlagt 18 skivinspelningar. Antingen själva, med familjen eller med olika körer eller i andra sammanhang. Den första egna skivan hette ”Time for a change”, efter det kom ”Let our spirits burn”, ”Nära ditt hjärta” med yngre brodern Gabriel. Därefter kom deras festivalalbum med musik som skrivits med tanke på de onådda folk-festivaler de är med och sätter upp genom deras arbete med Mission SOS. Den skivan hette ”God of miracles”. Vidare kom en översättning till svenska av en norsk barnskiva som systrarna spelade in som hette ” Jag vill dela min glädje”. Nu senast spelade alla tre syskon in en skiva som födelsedagspresent till pappa Tomas Hagenfors på hans 60-årsdag. Skivan heter ”Har den äran” och är covers på faders gamla hits från 70 talet till 2000 talet.

Julia och Linnea har alltid känt starkt för det kristna budskapet, och det sätter sina tydliga spår i deras texter. Visionen med den musik de framför och producerar har alltid varit att Gud genom deras musik ska få beröra människor och att de ska bli brinnande för Herren.

Contact

  • Email

    linnea.rafail@missionsos.org

X