Om oss - TOMSING

Om oss

TOMSING är ett bok- och musikförlag i Hallsberg som bildades 1991. Namnet är en sammanslagning av ägarnas namn, TOMas och INGela Hagenfors. Vi jobbar med att producera bra material med hög kvalitet för såväl skolor och församlingar som för privatpersoner.

Från CD till böcker
Vi har från början specialiserat oss på musik för barn i alla åldrar, och våra musikaler har blivit mycket uppskattade i såväl skolor som kyrkor. Totalt har vi nu hela 40 musikaler. Men det hann också bli en hel del musik för vuxna öron. Idag ligger fokus på utgivning av barnböcker och varje år tillkommer ett stort antal titlar. Här finns bl. a. vår serie ”Titta & Hitta” som kombinerar läsning med att leta efter olika saker gömda i bilderna. Vi har också en fin samling barnböcker med underbara teckningar under rubriken ”Björnböcker”. 4 böcker för de allra minsta som handlar om trygga relationer. För den som tycker om att pyssla har vi flera olika klistermärkesböcker, målarböcker och många pussel.

Munken & Kulan
Munken & Kulan är underbara berättelser om två 10-åriga busfrön som vistas i fromma miljöer. Berättelserna riktar sig till barn, men som vuxen har man lika roligt. Åke Samuelsson som är upphovsman till Munken & Kulan är en fantastisk berättare, och han lämnar ingen oberörd. Munken & Kulan har länge varit vår största succé, och vi har inte mindre än 43 olika CD att välja på plus en julkalender med 24 avsnitt. Berättelserna finns även i MP3-format och då ryms 10 ”vanliga” CD på en skiva. Munken & Kulan finns också i bokform och hittills har det resulterat i 5 böcker.

Barnböcker om matematik och teknik
Detta är vårt nyaste ben att stå på i vår verksamhet. Två förskollärare från Hallsberg har länge jobbat med teknik i förskolan och det resulterade i en serie barnböcker om några tekniska hjälpmedel som hjulet, hävstången och kilen. Böckerna som går under beteckningen ”De mäktiga fem” har fått en enorm spridning och de har blivit väldigt omtyckta både hos läsare och recensenter. De finns redan översatta till engelska och kinesiska(!)

Som en fortsättning på succén med teknikböckerna finns nu även en helt ny serie för barn om de fyra räknesätten. Dvs en bok om Plus och om Minus, Gånger och Delat samt en bok om Konstapel Lika Med som försöker hålla ordning på de bråkiga räknesätten. Även detta en klar succé!

Förutom dessa två serier har vi 2 böcker i serien ”Mattepyssel”.

Glöm inte att du alltid är välkommen att höra av dig personligen antingen via telefon (0582-157 57, 0707-575357) eller via mejl (info@tomsing.se )

X