Lasse Siggelin - TOMSING
Lasse Siggelin

Lasse Siggelin

 

Lasse Siggelin, vissångare och lärare från Jönköping, är en trubadur i ordets bästa bemärkelse. Hans namn förknippas med mjuk finstämd sång, vackra melodier och underfundiga och engagerande texter. Han är också en av landets mest rutinerade kristna sångare, och var han än drar fram med sin gitarr och sina visor brukar hans tänkvärda program alltid uppskattas av såväl gammal som ung. Lasse har varit ute på resande fot i över 30 år vid det här laget.

Lasse målar upp ett panorama över livet med sina ofta dubbelbottnade och välformulerade texter. Visorna han skriver bygger på hans kristna tro, men den som inte är van att besöka kyrkan känner också lätt igen sig i hans tankar. Vardagliga och väl genomarbetade texter har, i kombination med ett skickligt gitarrspel, blivit något av Lasses adelsmärke genom åren. Och han har komponerat många sånger, över 300 har det blivit vid det här laget. Många av dem finns utgivna på de åtta soloskivor och fyra nothäften som han gett ut. Den senaste utgivna CD:n släpptes 2011 och har titeln “Hemma”. Den har tagits emot lika positivt av både recensenter och publik som hans tidigare utgivningar.

Lasse har med åren vuxit som visdiktare och uttolkare av modern kristen vardagstro och med över 1 000 spelningar i bagaget sedan starten 1982 är det åtskilliga kyrkor, sommargårdar och församlingshem som fått besök av honom. En del framträdanden i radio och TV har det också blivit genom åren.

Lasse har tre gånger (2002, 2005 och 2009) fått ta emot stipendium från AF-stiftelsen startad av en av Sveriges genom tiderna meste psalmförfattare, Anders Frostenson. Detta har givetvis varit en uppmuntran för allt det arbete Lasse lagt ner på sitt visförfattande genom åren och samtidigt en bekräftelse på att hans texter är av mycket hög kvalitet. Texterna handlar om en vardagsnära kristendom och om hur tron får konsekvenser i det lilla och i det jordnära. Så mycket pärleportar och gator av guld handlar det inte om, betydligt mera om hur livet här och nu kan gestalta sig för den lilla, enskilda människan. Inspiration hämtar han ofta från något han läst, personer han mött eller från någon annan självupplevd händelse. Och han väjer inte för det svåra och obegripliga i livet, men ändå finns det hela tiden en underton av framtidstro och hopp mellan raderna. Han menar att det många gånger är precis lika viktigt att ställa frågor som att ha färdiga svar.

Den som lyssnar på Lasse Siggelin kan se fram emot en spännande stund med många tankeväckande texter, och man får nog vara beredd på att gå därifrån med många nyväckta funderingar, såväl omkring livets glädjeämnen som om dess orättvisor. Och kanske kommer man också på sig själv med att man flera dagar senare fortfarande går och gnolar på någon av hans lättsjungna melodier.

Contact

  • Office

    036-16 41 68, 0730-47 13 47

  • Email

    lassesiggelin@hotmail.com

X