Maria Gustin Bergström - TOMSING
Maria Gustin Bergström

Maria Gustin Bergström

 

Maria Gustin Bergström bor med sin man Mikael och sina två döttrar på Hälsö i Göteborgs norra skärgård. Hon är medlem i Nimbus, Öckerö missionsförsamling, och sjunger där tillsammans med Mikael (även hennes pianist), men mest är de ute och sjunger i olika kyrkor runt om i Sverige.

Hon är civilingenjör i industridesign och tycker att det är spännande att kombinera teknik, design och musik. Maria skriver sånger kontinuerligt, både psalmer, lovsånger, körsånger och solosånger. Flera körsånger finns utgivna i Notlinjens (fd Libris förlag) körserier och hennes två soloskivor med eget material har getts ut under 2008 och 2010 på David Media.

Musikaler ligger Maria varmt om hjärtat – under uppväxten var hon med i flera musikaluppsättningar i sin församling, bland annat ”Vilket liv” och ”Lucas”.

I Baptistkyrkan Tabernaklet, Göteborg, har hon ansvarat för regi och körledning i musikalerna ”Hammarslagen” och ”Kärlekens väg”. Hur ”Kärlekens väg” kom till ”Musikalen ”Kärlekens väg” kom till på ett för mig mycket speciellt sätt: En sommarmorgon 1997 hade jag en mycket verklig dröm. Jag såg händelserna kring Jesu födelse i form av en musikal, med tydliga scener roller och till och med scenens utseende. Men det mest spännande med drömmen var det himmelska perspektiv som musikalen presenterade; den satte in Jesu födelse på sin rätta plats i den stora frälsningsplan som Gud för länge sedan bestämt. Jag fick följa förberedelsen för detta i himlen: från änglakörens övande till den dramatiska scenen i tronsalen då Sonen väljer att lämna himlen för att födas på jorden. Jag fick också uppleva lite grann av den smärta och oro som Maria och Josef måste ha känt nere på jorden när de fick veta vad de skulle vara med om. När jag vaknade så skrev jag ner allt jag kunde komma ihåg och började skriva de sånger som ingick.

Idag har den uppförts på olika platser i Sverige och Estland för såväl vana som ovana kyrkobesökare och skolelever. Första gången den spelades var det totalt 20 personer på scenen och fyra musiker. Nu senast var det över 70 personer inblandade. Båda delarna går precis lika bra. Det är en fantastisk upplevelse att få skapa någonting tillsammans med olika åldrar mitt i en församling. Jag hoppas verkligen att man i varje sammanhang där musikalen uppförs sätter sin alldeles egna personliga prägel på den. För det är ju personligheterna som är med som gör varje föreställning unik. Tillsammans med Gud så kan det bli hur spännande som helst.”

Contact

  • Email

    info@mariagustinbergstrom.se

X