Tomas Hagenfors - TOMSING
Tomas Hagenfors

Tomas Hagenfors

 

“Vid altaret i kyrkan står en kvinna och en man…” Säkert är det många som känner igen inledningen till sången Äktenskapsbön kanske t o m från det egna bröllopet? Och hur många närradiostationer med önskeprogram har inte haft sången Har den äran mer eller mindre som signaturmelodi? Morgonbön mot rampfeber, Ett folk på väg, Ty så älskade Gud är ytterligare några exempel på sånger som fått stor spridning inom kyrkorna. Gemensamt för dessa sånger är att de har Tomas Hagenfors som upphovsman. Ett folk på väg finns nu även med i den nya psalmboken för svenska kyrkan, och på Carolas skiva Credo återfinner man Ty så älskade Gud i en ny och tuff version.

Tomas turnerade flitigt som trubadur med sin 12-strängade gitarr redan under 70-talet, och under början av 80-talet blev det allt oftare tillsammans med hustrun Ingela. Under 90-talet har Tomas synts och hörts mest tillsammans med hela familjen där barnen heter Julia, Linnea och Gabriel. De har medverkat i ett flertal TV-program bl a Söndagsöppet och i direktsändning hos Ingvar Oldsberg .

Tomas TV-debut var annars redan 1981 då han blev stormästare i en frågesportstävling i Hylands hörna . Här fick han även framföra en av sina sånger.

Under våren 2000 medverkade han och Ingela i 9 TV-program tillsammans med andra kristna sångare i programserien Minns du sången. Första skivan spelade Tomas in redan 1975 tillsammans med gruppen Absolut , och två år senare var det dags för en egen skiva Kunskap utan vishet . 1980 kom Stå och stampa och följdes av Har den äran 1982, Igen 1984 och Välkommen till Sverige 1991 Tre samlingsskivor har det också blivit Hittills 1997, Hittills2 2000 och Hittills3 år 2005.

Tillsammans med familjen har han också spelat in flera barnmusikaler och en julskiva. Tomas har arbetat som lärare under många år, och han har undervisat i matematik, samhällskunskap, musik, data och spanska(!)

Den politiska ådran har också väckts på senare tid, och Tomas sitter numer i både kommunfullmäktige och kommunstyrelsen. Han är också gruppledare i kultur och bildningsnämnden för kristdemokraterna.

En hobby som slagit väl ut är luffarschacket där Tomas blivit svensk mästare hela fem gånger – under 4 olika decennier! På senare tid är det Wordfeud som blivit den nya fritidssysselsättningen och även här hör Tomas till Sverigeeliten.

Men det som ligger honom varmast om hjärtat är ändå skivbolaget TOMSING som han startade tillsammans med hustrun Ingela redan 1991.

Contact

  • Office

    0707-57 53 57

  • Email

    hagenfors@tomsing.se

X