Recensioner Resan till Pannkakslandet - TOMSING

En morgon när kaninfamiljen vaknar och är sugna på pannkaksfrukost föreslår Pappa Kanin att de ska resa till Pannkakslandet. Hur kommer man dit kan man undra? Jo, har man en magisk säng som kan flyga överallt i hela vida världen så är det lätt som en plätt. De stöter dock på ett litet problem när flygknappen säger att de måste rimma för att sängen ska starta.
Pappa Kanin kan inte rimma, kan Hoppis det? Kommer de i väg?

Följ med på deras resa som är full av roliga upptåg. Resan till Pannkakslandet vill locka de små läsarna att leka med ord och rim.

Mina tankar: Det här är en genomtänkt och pedagogisk bok som leker fram språkglädje. Vi får träna på att rimma, stöter på tokiga nonsensord och får lyssna efter olika språkljud. Jag ser också framför mig hur barnen i förskoleålder vill leka och dramatisera sagan. Illustrationerna lyfter boken ytterligare och det finns massor att prata om bara genom att titta på bilderna.

Jag tycker att den här boken bör ha en given plats i bokhyllorna hos de yngre barnen. Det är synd att man får betala extra för lärarhandledningen, de brukar oftast gå att ladda ner gratis så det drar ner betyget lite. Det går dock alldeles utmärkt att använda boken precis som den är.

@laspedagogen

En morgon när kaninfamiljen vaknar och är sugna påpannkaksfrukost så föreslår Pappa Kanin att de ska resa tillPannkakslandet. Hur kommer man dit kan man undra? Jo, har man en magisk säng som kan flyga överallt i hela vida världenså är det lätt som en plätt. De stöter dock på ett litet problem när flygknappen säger att de måste rimma för att sängen ska starta. Pappa Kanin kan inte rimma, kan Hoppis det? Kommer de i väg? Följ med på deras resa som är full av roliga upptåg.

Återigen vill jag tacka TOMSING bokförlag för detta mycket fina recensionsexemplar som vi fick i utbyte mot en ärlig recension.

Det här var en riktigt charmig och rolig resa som vi fick följa med familjen på. Många timmar spenderades med att läsa boken och titta på bilderna tillsammans, mycket deltaljarbete i illustrationerna som uppskattades av både vuxna och barn. Slutligen kom vi också till den mycket viktiga men kluriga frågan, Om vi själva hade ett Pannkaksland vad skulle då finnas där? En härlig och livlig diskussion om Tågbanor, Djurparker och Tivolin! Ja tänk vad fantastiskt det är med pannkakor och så himla gott att äta också!

Den här boken kan jag varmt rekommendera alla att köpa hem och läsa. Varför inte göra det till en hel grej och göra pannkakor tillsammans och äta efteråt? Lovar att både barn som vuxen kommer känna sig sådär magiskt lycklig efteråt!

@bokprinsessorna

En morgon då kaninfamiljen vaknar är de väldigt sugna på pannkakor. Pappa Kanin föreslår en resa till Pannkakslandet men för att komma dit behöver de kunna rimma för att sängen skall starta. Hur ska det nu gå? Pappa Kanin som inte kan rimma alls. Följ med familjen Kanin på deras fina resa.

Vilken fin bok som förutom en härlig berättelse lockar barnet till att flera gånger under resans gång även leka med ord och rim och att hjälpa till att räkna. Mina barn på 2 år och 5 år älskar boken och tävlar om vem som ropar de magiska orden först. Vi har läst den alla dagar sen vi fick den

Cecilia har även skrivit en handledning till boken som kan användas t.ex. i förskolan.

@jojjesbokbubbla

Jag vill bara tacka före en fantastisk bok ”Resan till Pannkakslandet”, handledningen är även den underbar. Jag jobbar som förskollärare och har använt boken i en 5-årsgrupp och de verkligen stor gillar den. En otrolig bok med en massa skoj för både pedagog och barn. Jag uppskattar ert material otroligt mycket. Stort tack!

Elin Tufvesson, förskollärare

Jag har nu läst boken Resan till Pannkakslandet och är väldigt imponerad.
Bokens uppbyggnad leder på ett enkelt och smart sätt in till samtal om både rim och pannkakor.
Att på ett lekfullt sätt väva in ett pannkakrecept gav genast barnen jag läste den för en iver att själva göra pannkakor.
Sagan är väldigt trevlig med fantastiska illustrationer som verkligen lyfter och förstärker själva berättelsen.
Min personliga favoritdel i boken är i slutet där karaktärerna vill leka det äventyr de varit med om. Att skriva in det i en saga leder barnen in i en fantastisk lek.
Det var just det barnen gjorde på min förskola när jag läste för dem. Toppenbra bok.

Mattias Blomfeldt, förskollärare och barnboksförfattare

”Resan till Pannkakslandet är en fantasifull berättelse om en kaninfamilj som får vara med om ett spännande äventyr. Följ med på deras resa som är full av roliga upptåg. Resan till Pannkakslandet vill locka de små läsarna att leka med ord och rim.”


Vad vi tycker
Så otroligt fin bok! Som är pedagogisk där vi får räkna, vi får ett recept på pannkakor, lär oss rimma och är med och gissar med hjälp av ledtrådar. Det märks verkligen att författaren är förskollärare. Så mycket språkträning som finns i denna bok!
Illustrationerna är med många härliga detaljer som bjuder in till diskussioner och lek. Denna bok kan vi varmt rekommendera.

@kulmedbok

Jag och min lilla medrecensent Lo har läst Resan till pannkakslandet skriven av Cecilia Lundell och Anna Lahti. Den handlar om en kaninfamilj som flyger till Pannkakslandet i sin flygande säng en morgon. Där får de träffa Pannkaksdrottningen, äta pannkakor (såklart) och uppleva bus och äventyr med tågturer, pannkaksräkning, studsmattehoppning, besök i Pannkaksslottet och rutschkaneåkning innan de reser hem igen och sover gott efter en rolig dag.
Lo fyller tre nu i dagarna och han tyckte boken var ”bra och rolig.” Hans favoritdelar var när kaninerna åkte rutschkana och hoppade studsmatta. Min bästa del var den när familjen flög i sängen, eftersom jag drömde om att kunna göra det som barn.
Man fick rimma och räkna lite i boken och den var pedagogiskt upplagd. Som helhet var det en bra barnbok för åldern 3-6 år ungefär med trevliga bilder till. En del av texten fick jag förkorta en aning ibland för att lästakten skulle passa min sons ålder, men Resan till Pannkakslandet är en bok som säkert kommer läsas många gånger här hemma i soffan.

@mimmisboktips

 

 

Jag fick äran att läsa och recensera boken: Resan till pannkakslandet. Skriven av författarna: Cecilia Lundell och Anna Lahti. Utgiven av förlaget: Tomsing förlag. Boken handlar om: Resan till pannkakslandet är en fantasifull berättelse om en kaninfamilj som får vara med om ett spännande äventyr. En morgon när kaninfamiljen vaknar och är sugna på pannkaksfrukost så föreslår Pappa Kanin att de ska resa till Pannkakslandet. Hur kommer man dit kan man undra? Jo, har man en magisk säng som kan flyga överallt i hela vida världen så är det lätt som en plätt. De stöter dock på ett litet problem när flygknappen säger att de måste rimma för att sängen ska starta. Pappa Kanin kan inte rimma, kan Hoppis det? Kommer de iväg? Följ med på deras resa som är full av roliga upptåg. Resan till pannkakslandet vill locka de små läsarna att leka med ord och rim. En fantastiskt fin sagobok. Rolig och mysig att läsa. Den ska jag ge till min lilla brorsdotter Hilda som fyller 3 år den 12/11 Hon älskar sagoböcker och kommer älska denna fina bok. Boken får 5  av 5 möjliga

@evelinasboktips

X